diumenge, 1 de gener del 2023

04.- Disponibilitats de tasques solidàries i de la meva tesi per a l'interès públic i social.-

 

Falset 2022  12 de gener

Pedagogia comentalista:

Crítica, realista, dialèctica mental i solidària.-

Construir la pau en la ment de les persones, millorar les competències d'aprendre a aprendre a decidir i de cara als ODS 2030.-

Disponibilitats en apostolat i en solidaritat:

1.- Conceptes i marca de les tasques i funcions a dur a terme:

- Comissari (en la cura, vetlla i execució) de motius d'interès cultural amb risc d'oblit i comissariat lliure (en equips que prenen acords sobre temes socials i culturals).

- Compromissari (en tasques concretes i puntuals), per exemple els compromisos dins de 25 associacions que puc donar raó, entre altres.

- Conversant i lector confident solidari en consultoria (informar, orientar i assessorar) en el voluntariat social i l'aprenentatge servei comunitari de ciutadania i cooperant Cooppel.

Definició: 

La conversa amb càlcul analista lector comentalista sensoneuronal és la base del record comprensiu en els aprenentatges. Base de la Neuro-Decisiologia del record comprensiu, aplicatiu, analista, avaluatiu, creatiu i transcooperatiu.(Font: Taxonomia de Bloom)

- Comunicant, radiofonista local voluntari (RLV) a Tarragona (1989-1994, 2007-10, 2017-18, Mora la Nova 2018-19 i a Falset de 2008 fins ara i filoperiodisme cultural i social

- Agent d'investigació-acció i pràctica reflexiva en l'atenció personal, familiar i socioactivista. Construcció teòrica a partir de les tasques i dels fets, observats, analitzats, interpretats, amb intervenció i avaluació. Propostes organitzatives i funcionals dels suports, dels protocols i de les receptes cognitives.

- Creatiu en investigació-acció en la invenció de jocs didàctics fungibles, àgils i lleugers des de 1985.


Marca multipersonal i matrimonial



SÍ: 

Solidaritat Internacional Sense fronteres ni barreres mentals

Tesi Causa Cooppel per la Pau

tesi


f. [LC] [PE] [AD] Proposició que hom enuncia i es proposa mantenir. Sostenir una tesi.

f. [LC] [PE] [AD] Dissertació escrita sobre un tema determinat presentada per un candidat per adquirir un grau universitari. Una tesi doctoral. Una tesi de llicenciatura.

f. [LC] [PE] Tesi doctoral.

f. [FLL] En mètrica, temps feble d’un peu.


2.- Postulació:

Tesi Cooppel:

Conjunt de proposicions que hom anuncia i es proposa mantenir amb propostes per a demostrar els beneficis, els efectes o l'impacte d'un sistèmic, producte o praxis. És postulant aconsellant (per aconseguir la pertinença en un consell rellevant i efectiu o ser reconegut el seu valor per a la seva difusió pública com a interès social emergent) de la pràctica Cooppel.

Sistèmic inclusiu i Investigació-acció en l' interès social solidari multicolors en la diversitat i en inclusivitat.

3.- Concepte títol:

Postulant de la tesi Causa Cooppel per la Pau 

4.- Creació de les bases conceptuals, principis científics i la fonamentació teòrica de la tesi Causa Cooppel per la Pau.- 

4.1.- Tessitura de Neuro-Decisiologia: dels Nivells Mentals dels Talents  Neuro-Mòbils (Talents N.M.) del Record personal i col·lectiu i el seu paper en la presa de decisions i acords permisors, protectors o promotors pel Comentalisme. 

Tessitura com a metàfora del concepte musical, extensió de notes que pot cobrir una operació mental determinada i concreta. La tessitura dels talents serà el conjunt de notes que es troben més freqüents en una operació mental, les quals formen una mena de nucli al voltant del qual es mou el record com una fluïdesa o melodia que succeeixen els talents N-M, amb sensació de dolçor, suavitat, seguretat, il·lusió.... que hom expressa  i aplica en la resolució competent d'una situació o problema real. 

tessitura

f. [MU] [LC] Part de l’extensió d’una veu o d’un instrument dins la qual estan continguts els tons o la major part dels tons d’una melodia.
f. [MU] Extensió de les notes que pot cobrir una veu determinada.
f. [MU] Conjunt de notes que es troben amb més freqüència en una peça, les quals formen una mena de nucli al voltant del qual es mou la melodia.

melodia


f. [LC] [MU] Successió de sons amb coherència musical.
f. [LC] [MU] Successió de sons que formen una frase musical.
f. [LC] per ext. La melodia dels versos.
f. [LC] Dolçor, suavitat, de la veu quan hom canta, parla..


La tessitura de Neuro-Decisiologia és el procés mental de prendre decisions des de la neurociència tot considerant les aportacions de la Programació Neurolingüística (PNL) i la teoria de la psicologia dels processos mentals del PASS.

Tot seguint la taxonomia de Bloom de recordar, comprendre, analitzar, aplicar, avaluar i crear, afegint una de nova cooperar.

Per tant

Tessitura de Neuro-Decisiologia: 

dels Nivells Mentals  deguts a les ones cerebrals, es tracta del funcionament i de la concentració que es poden entrenar com un entreteniment d'ocupar la ment amb intencions o sense segons els tipus de l'Anàlisi Transaccional (A.T.)

https://neuroscenter.com/ca/neurofeedback/ones-cerebrals/

dels Talents  Neuro-Mòbils (Talents N.M.) aquests com a aptitud natural i adquirida com la disposició de l'ànim per a fer tasques d'entrenament de les Neuro-Mòbils. 

Considerar el record mental com que la nostra ment és com un mòbil de fotografies, vídeos, veus, acompanyades d'emocions i sentiments i que per a aprendre a aprendre també el nostre cos i el nostre cap és com un mòbil per a aconseguir l'entrada a la nostra ment i que el nostre voltant físic també funciona com un mòbil. Afegeixo però que cal autoritat en permetre, protegir o promoure els talents N-M. 

talent

m. [LC] Especial aptitud intel·lectual, capacitat natural o adquirida per a certes coses. Tenir talents diversos. És un home de talent.
m. [LC] Disposició d’ànim bona o dolenta per a fer alguna cosa. Fer una cosa de mal talent.

4.2.- Història.-

El concepte Decisiologia el vaig forjar en els anys 90 i fet públic en 2004, després d'aplicar-lo en analitzar els processos de les decisions de les meves propostes en organitzar actes culturals i també en les consultes en XPERTIA.com entre 2000 i 2002. En el 2004 per a justificar la resolució telemàtica de tres casos a la que volien reconèixer honorificament, vaig enginyar " La Ment Fràgil", "La Teoria dels Nombres Decisoris" i "Decisiologia". 

Quan de forma paral·lela desenvolupava el TRFM sobre les socioaddiccions del Màster d'Historia de les Religions de la URV-INSAF

" La Ment Fràgil", "La Teoria dels Nombres Decisoris" i "Decisiologia".

La Ment Fràgil (LMF) és un relat comparatiu del que passa al planeta Terra i a la nostra ment, una ment analògica, amenaçada per la digitilització i el canvi energètic i factorial de la ment.

La Teoria dels Nombres Decisoris (T.N.D.) parteix del principi que els nombres han ajudat a prendre decisions i que els nombres tenen poder mental cultural com els bíblics, els de Tesla, etc. . En concret es tracta del pes de les decisions com a fruit entre la importància (massa d'arguments) i la prioritat (força moral primacia, preferència, etc). La importància es valora de menys a més de 5, 6, 7 i 8 i la prioritat de més a menys de 1, 2, 3 i 4. I s'aplica la regla del nou en el producte. Així el pes d'una decisió que la importància la valorem 7 i la prioritat 4, el producte dona 28 que és 1. Això motiva la pregunta és de prioritat 1 aquesta decisió. I tot seguit si hi ha disconformitat es revisa. La T.N.D. ens ajuda a calcular la prioritat-importància d'una decisió i la seva decisió, vista com a neuro-decisió. 

Neuro-Decisiologia és l'estudi, observació, anàlisi, interpretació de dades, intervenció i avaluació des de la Neurociència i els processos mentals interns.

https://senycatala.blogspot.com/2022/12/47-apuntat-aprendre-la-practica-del.html

4.3.- Com a Protocol ADAS Cooppel tenim el càlcul mental del record, des del Silenci intern Mental (S.i.M.) fins a descobrir els TNM, tot seguit analitzar i sincronitzar la ment i el cos (sobre tot els sentits, el cap i les mans), laboratori de les tessitures dels TNM i construcció experiencial d'algoritmes, d'equacions, de comentaris (de comentaris de cooperació mental o comentals) i relats, contes i anècdotes per passar a fabricar materials de jocs, així com a regles com rols de joc, així com jocs de rols i estratègia creats i comunicats en sentit comú cooperatiu.

5.- Metodologia científica i resultats de moment:

5.1.- Metodologia constructivista sumativa i competencial inclusiva. 

Protocol ADAS Cooppel. És el protocol d'Aprendre a Decidir Aprendre Sempre Cooppel.  Conversa de negociació i de mediació amb càlcul analista lector comentalista social i sensoneuronal(C@LCs)

5.2.- Resultats:

- Beneficis acadèmics, relacionals, actitudinals en aprendre a aprendre, creatius i productius com satisfacció sistèmica

- Efectes mentals en els talents personals i les relacions amb els altres.

- Impacte en l'entorn immediat a nivell organitzatiu i funcional de museus, biblioteques i espais socials i culturals.



Fina i Ferran jm.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada